«

»

Print this Prispevek

12. MAJ – MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER 2021

Glas medicinskih sester: vizija za prihodnost zdravstva

Zaposleni v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva,  medicinske sestre in zdravstveni tehniki obeležujemo svoj praznik, mednarodni dan medicinskih sester, kot spomin na rojstvo Florence Nightingale (1820–1910), ki velja za ustanoviteljico sodobnega sestrinstva, saj je vpeljala prvo formalno izobraževanje za medicinske sestre ter s tem postavila podlago za razvoj zdravstvene nege kot stroke in mejnik v poklicu medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic.

Letošnji praznik medicinskih sester in tehnikov zdravstvene nege poteka pod geslom Glas medicinskih sester: vizija za prihodnost zdravstva. Ob tem opozarjamo, da bomo v Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije naredili vse za zagotovitev dostojnih pogojev dela in ustreznega plačila medicinskih sester in vseh ostalih poklicev v zdravstvu in socialnem varstvu. Ti plemeniti poklici, ki jih opravljajo naše članice in člani, predstavljajo temelj socialne države, pa se tega odgovorni očitno ne zavedajo dovolj.

Čas je, da jim to pokažemo.

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije se ob tej priložnosti kolegicam in kolegom neizmerno iskreno zahvaljuje za predano opravljanje tega humanega in odgovornega poklica ter vztrajanje tudi v najzahtevnejših trenutkih, ki jih v tem poklicu že tako ali tako ne manjka, minulo leto pa je v tem pogledu še toliko bolj posebno.

Skupaj in solidarni smo močnejši!

Dragica Kekec, generalna sekretarka

Irena Ilešič Čujovič, predsednica

Permanent link to this article: https://beta.sindikat-zsvs.si/wpfolder/2021/12-maj-mednarodni-dan-medicinskih-sester-2021/