«

»

Print this Prispevek

Ime meseca – Polona Tanšek Aškerc

Spoštovani člani,

s ponosom vam sporočamo, da je bila za ime meseca maja na Valu 202 minulo soboto razglašena naša sindikalna zaupnica, predsednica SZSVS v ZD Ljubljana in članica Republiškega odbora Polona Tanšek Aškerc. Kot so na Valu 202 zapisali v obrazložitvi, je Polona simbolna predstavnica vseh zaposlenih v zdravstvu, socialnem varstvu in vseh ustanovah, ki so v tem času zagotavljale nemoteno oskrbo, zato gre čast tega naslova ter zahvala vsem vam zaupnikom in vsem našim članom, ki ste v času epidemije delali v nevarnih pogojih dela in pod posebnimi obremenitvami.

Polona je v pogovoru opozorila tudi na najbolj pereče teme v zdravstvu in socialnem varstvu: pomen javnega servisa v obliki javnega zdravstva, kar velja tudi za socialno varstvo, na kadrovsko podhranjenost in nujnost sprejema kadrovskih standardov in normativov, pa seveda na nepravilno izplačilo oziroma neizplačilo dodatkov in nekaterih nadomestil za delo v času epidemije. Celoten pogovor je objavljen na naslednji povezavi:

https://val202.rtvslo.si/2020/05/aktualno-342/

rptnb

Naziv ime meseca pomeni simbolično pripoznanje pomena dela, ki ste ga opravili naši člani, in njegovega pomena v družbi. V Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije nanj opozarjamo in veseli smo, da smo bili slišani. Upamo, da bomo enako slišani tudi na ravni odločevalcev in da se bodo končno z mrtve točke premaknili procesi, ki bodo zagotovili dostojno delo vsem vam.

Lep pozdrav,

Irena Ilešič Čujovič, univ. dipl. prav.
predsednica

Permanent link to this article: https://beta.sindikat-zsvs.si/wpfolder/2020/ime-meseca-polona-tansek-askerc/