«

»

Print this Prispevek

STAVKA

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) ter Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije (SZSVS) javnost obveščata, da je bila današnja opozorilna stavka zaposlenih uspešno izvedena v vseh zdravstvenih in socialnih zavodih po Sloveniji (torej v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, lekarnah, centrih za socialno delo, socialno-varstvenih zavodih (domovih upokojencev), varstveno delovnih centrih – VDC, NIJZ – Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in NLZOH- Nacionalnem laboratoriju za okolje in hrano.

Stavkalo je med 20 tisoč in petindvajset tisoč zaposlenih, ki so po odzivih sodeč odločni stavkovne aktivnosti še bolj zaostrovati v kolikor vlada RS ne bo uresničila stavkovnih zahtev oziroma se o njih začela resno pogajati.

 

Podprlo nas je mnogo zaposlenih, tudi vodstva nekaterih zavodov, kakor tudi Zbornica zdravstvene in babiške nege. Od sindikatov pa Sindikat SVIZ in ostali sindikati združeni v Konfederacijo sindikatov javnega sektorja. Med drugimi tudi delavci žerjavisti Luke Koper in Evropska zveza zaposlenih v javnem sektorju EUROFEDOP.

 

Več informacij:

Jelka Mlakar,                                               Zvonko Vukadinovič,

predsednica SDZNS                                       predsednik SZSVS

(041 379 686)                                                     (041 381 635)

 

podporno pismo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

Permanent link to this article: https://beta.sindikat-zsvs.si/wpfolder/2018/stavka/