«

»

Print this Prispevek

Peticija za ohranitev javnega zdravstvenega sistema

Koalicija za ohranitev javnega zdravstvenega sistema je na novinarski konferenci v ponedeljek, 24. 3. 2014, predstavila svoje vsebinske zaveze in peticijo, s katero želijo nevladne in humanitarne organizacije, sindikati, združenja, gibanja, neparlamentarne stranke in številni posamezniki z zbiranjem podpisov in osveščanjem prebivalk in prebivalcev zahtevati od politike okrepitev solidarnega, dostopnega, kakovostnega in uspešnega javnega zdravstvenega sistema, ki bo ljudem zagotavljal izboljševanje, ohranjanje in krepitev njihovega zdravja.

S peticijo želi koalicija prebivalstvu Slovenije omogočiti, da poslancem in vladi izrazi svojo voljo za zdravstveno reformo, ki bo uveljavljala javni interes za dostopno in celovito zdravstveno varstvo namesto zasebnega interesa za kovanje dobičkov. Verjamemo v moč demokratično izražene volje ljudstva!

Cilj je zbrati vsaj čim več podpisov podpore, ki bodo javno predani vladi in poslancem, s čimer jih koalicija želi zavezati k izpolnitvi volje prebivalstva (javni interes) namesto volje tistih, ki zagovarjajo svoj čim večji zaslužek na račun zdravstva (zasebni interes). Seveda pa je cilj peticije tudi opozoriti prebivalstvo, da se pripravlja zdravstvena reforma in da vplivni lobiji na poslance in vlado naslavljajo zahteve za reformo v nasprotju z javnim interesom.

 

Podpišite peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema!

NK_KoalicijaZaOhranitevJavnegaZdravstvenegaSistema_24032014

Permanent link to this article: https://beta.sindikat-zsvs.si/wpfolder/2014/peticija-za-ohranitev-javnega-zdravstvenega-sistema/