«

»

Print this Prispevek

Ne dodatnim posegom v že znižane plače in druge prejemke!

ksjs_logo

Če Vlada RS nesprejemljivih dodatnih posegov ne bo umaknila, bo KSJS 3. decembra izpeljala protestni shod.

Ljubljana, 25. november 2014 – Predsedstvo Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS), ki zastopa več kot 73.000 članic in članov ugotavlja, da sindikati, člani KSJS, ne sprejemajo ukrepov vlade, ki bi dodatno posegli v že znižane plače in druge prejemke javnih uslužbenk in uslužbencev. Sindikati, združeni v KSJS, so se pripravljeni pogajati o prenosu zdaj veljavnih ukrepov oziroma dela varčevalnih ukrepov na področju plač in drugih prejemkov ter premij dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Če Vlada RS do naslednjega kroga pogajanj, ki bodo potekala ta četrtek, 27. novembra 2014, ne bo umaknila nesprejemljivih dodatnih posegov v plače in druge prejemke, bo KSJS 3. decembra letos, ob 15.00 uri, pred poslopjem Vlade RS izpeljala protestni shod. S shodom bodo članice in člani sindikatov, vključenih v KSJS, potrdili odločenost, da zavrnejo vsakršno dodatno zniževanje plač in prejemkov v javnem sektorju.

KSJS poziva, da se protestnemu shodu pridružijo vsi sindikati javnega sektorja. K nagovoru udeleženih na protestnem shodu so povabljeni tudi predstavniki konfederacij in zvez sindikatov, ki so v času pogajanj izrecno podprle zahteve javnih uslužbenk in uslužbencev.

Branimir Štrukelj,
predsednik KSJS

Permanent link to this article: https://beta.sindikat-zsvs.si/wpfolder/2014/ne-dodatnim-posegom-v-ze-znizane-place-in-druge-prejemke/